ua en ru

Порошенко розраховує на підписання Обамою Акту на підтримку свободи України найближчим часом

Порошенко розраховує на підписання Обамою Акту на підтримку свободи України найближчим часом
Президент України Петро Порошенко привітав прийняття Конгресом США Акту на підтримку свободи України, який було внесено до американського парламенту під час візиту українського лідера до США 18 вересня.

Президент України Петро Порошенко привітав прийняття Конгресом США Акту на підтримку свободи України, який було внесено до американського парламенту під час візиту українського лідера до США 18 вересня. Про це Порошенко заявив під час телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомили у прес-службі українського Президента.

Як розраховує Порошенко, найближчим часом цей важливий законодавчий акт буде підписаний Президентом США Бараком Обамою, що "засвідчить солідарність американського народу з Україною".

Співрозмовники також обмінялися думками про фінансові механізми підтримки України. Так, Байден підтвердив намір США надати Україні допомогу, а також готовність докладати зусилля для виділення коштів через Міжнародний валютний фонд.

"Президент Порошенко заручився додатковою підтримкою віце-президента Байдена з реалізації мирного плану врегулювання на Донбасі і взаємодії для подолання України економічних викликів", - сказано в повідомленні президентської прес-служби.

Нагадаємо, остання телефонна розмова Порошенка і Байдена відбулася 4 грудня. Тоді повідомлялося, що сторони обговорили можливість доставки гуманітарної допомоги жителям контрольованих бойовиками територій Донбасу.

Згідно з офіційною позицією Державного департаменту США, прийнятий Конгресом "Акт підтримки свободи в Україні", який передбачає, зокрема, надання Україні статусу союзника поза НАТО, не вплине на поставки в Україну американської зброї.