ua en ru

Порошенко розраховує домогтися повного припинення вогню в найближчі дні

Президент України Петро Порошенко розраховує домогтися повного припинення вогню в зоні конфлікту на Донбасі вже в найближчі дні.

Президент України Петро Порошенко розраховує домогтися повного припинення вогню в зоні конфлікту на Донбасі вже в найближчі дні. Про це йдеться у зверненні Президента.

"Ми розраховуємо вже в найближчі дні домогтися повного припинення вогню", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що після встановлення перемир'я почнеться створення буферної зони. Обидві сторони повинні відвести важкі озброєння як мінімум на 15 км у глиб контрольованих територій, згідно з мінським меморандуму.

"Значна частина, я сподіваюся, покине територію України. Як наслідок - утворюється тридцятикілометровий пояс безпеки. Це зробить неможливим обстріл бойовиками населених пунктів Донбасу і принесе довгоочікувану безпеку мирним жителям", - сказав Президент.

За його словами, відведення важкої зброї стане додатковою гарантією дотримання режиму припинення вогню. "Його неможливо буде більше порушити спонтанно і безкарно", - заявив він.

Він також підкреслив, що ключове завдання - встановлення контролю на українсько-російському кордоні.

Нагадаємо, голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко сьогодні підтвердив, що українська влада підписали нову угоду про припинення вогню з бойовиками.