ua en ru

Порошенко розпорядився дати жителям Донбасу та Криму можливість отримати закордонний паспорт

Порошенко розпорядився дати жителям Донбасу та Криму можливість отримати закордонний паспорт Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко заявив, що питання видачі паспортів має бути вирішене

Президент України Петро Порошенко розпорядився надати жителям окупованого Донбасу і анексованого Російською Федерацією Криму можливість отримати закордонні паспорти старого зразка. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході робочого візиту у Волинську область.

Так, Порошенко заявив про необхідність аналізу нормативної бази для вирішення можливих проблем при оформленні закордонних паспортів жителями окупованих територій Донбасу, а також Криму.

Він також зазначив, що у разі відсутності підстав для видачі біометричних паспортів зазначеній категорії громадян, їм необхідно видавати загранпаспорти старого зразка.

"Без паспортів їх залишати не можна. Якщо у нас немає підстав видавати їм біометричні паспорти, терміново, за погодженням із Службою безпеки і Міністерством закордонних справ внести на розгляд Кабінету міністрів позицію, що для цих громадян ми можемо видавати паспорти старого зразка. Це питання має бути вирішеним", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біометричні паспорти отримали 3,5 млн українців.