ua en ru

Порошенко в Раді: більшість громадян виступає за вступ до НАТО

Порошенко в Раді: більшість громадян виступає за вступ до НАТО Фото (АПУ): Петро Порошенко

Президент не дозволить використовувати цю тему для розхитування ситуації всередині країни

Більшість громадян України виступає за вступ до НАТО. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи зі зверненням до Верховної Ради України.

"Сьогодні, згідно опитувань громадської думки, кількість прихильників вступу до НАТО вперше в історії перевищує кількість противників. У загальнонаціональному масштабі ми б легко виграли референдум про вступ", - заявив Порошенко.

Разом з тим він зазначив, що партнери України на Заході не схильні прямо зараз відкривати двері Україні до НАТО.

"Ми з вами в цьому питанні не збираємося жодним чином озиратися на Москву - ми будемо виходити виключно з позиції українського народу, але й ігнорувати думку наших партнерів буде дуже непросто. Тим не менше ми будемо дуже жорстко відстоювати наші інтереси... Минулого місяця, як я вже казав, ухвалено Стратегію національної безпеки України. Вона ставить за мету членство в НАТО, а орієнтація на стандарти Альянсу проходить червоною ниткою через увесь документ. Все, що ми збираємося робити в сфері безпеки, буде уніфіковане під натівські стандарти", - заявив Президент.

"Наше завдання - досягнення всіх необхідних для вступу критеріїв. І право приймати це рішення належить виключно українському народу на всеукраїнському референдумі", - заявив Порошенко.

Разом з тим, він підкреслив, що не дозволить використовувати цю тему для розхитування ситуації всередині країни.

Нагадаємо, Порошенко доручив завершити роботу щодо безвізового режиму з ЄС до кінця серпня.