ua en ru

Порошенко і Штайнмаєр обговорили посилення санкцій проти Росії

Порошенко і Штайнмаєр обговорили посилення санкцій проти Росії Фото: президенти України та Німеччини (Михайло Палінчак, POOL)

Штайнмаєр відзначив важливість розміщення місії ООН на Донбасі

У рамках візиту до Берліна президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

"Лідери докладно обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Було висловлено стурбованість через триваючі провокації російських бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Штайнмаєр висловив підтримку міжнародним зусиллям з пошуку мирного врегулювання на Донбасі та відзначив важливість розгортання міжнародної місії ООН.

Президенти обговорили необхідність збереження, а у разі потреби і посилення, режиму санкцій проти Кремля. Порошенко висловив вдячність Німеччині та ЄС за тверду підтримку і солідарність з Україною.

Також було обговорено сприяння з боку Німеччини прогресу України на шляху реформ, зокрема у сфері децентралізації, медицини, продовження боротьби з корупцією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко та глава МЗС Німеччини обговорили питання розміщення миротворців ООН на Донбасі.