ua en ru

Порошенко та глава МЗС Німеччини обговорили питання розміщення миротворців ООН на Донбасі

Порошенко та глава МЗС Німеччини обговорили питання розміщення миротворців ООН на Донбасі Фото: Петро Порошенко та Гайко Маас (twitter.com/STsegolko)

Порошенко перебуває з візитом у Німеччині

Президент України Петро Порошенко та глава Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас обговорили питання розміщення миротворців ООН на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як зазначається, Порошенко зустрівся з Маасом у рамках офіційного візиту до Берліна.

"Сторони скоординували підходи щодо перспектив розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу. Було відзначено принципову важливість того, щоб миротворці ООН охоплювали всю окуповану територію, включаючи українсько-російську ділянку кордону", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у ході зустрічі було відзначено важливе значення роботи в нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, Росія) та потребу у продовженні режиму санкцій проти Росії.

Повідомляється, що Порошенко подякував Маасу за тверду позицію Німеччини на підтримку України. У свою чергу, Маас наголосив, що Німеччина продовжить підтримку України та реформ, які Україна сьогодні проводить.

"Окрему увагу було приділено питанням енергетичної солідарності між Україною та ЄС, а також зміцненню двостороннього українсько-німецького співробітництва, зокрема у сфері посилення кібербезпеки та протидії пропаганді", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко в рамках візиту у Німеччину проводить переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.