ua en ru

Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Баварії

Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Баварії Фото: Петро Порошенко і Хорст Зеехофер на 53-й Мюнхенській конференції з питань безпеки

Зокрема, сторони обговорили ситуацію на Донбасі і безвізовий режим

Президент України Петро Порошенко в рамках 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки зустрівся з прем'єр-міністром Баварії Хорст Зеехофером. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації президента.

"Петро Порошенко поінформував главу баварського уряду про загострення ситуації безпеки та гуманітарної ситуації на Донбасі, зокрема в Авдіївці, що підтверджує порушення Росією мінських домовленостей", - повідомили в прес-службі.

Крім цього, під час зустрічі сторони відзначили важливість збереження режиму санкції проти Росії до моменту повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи Крим.

Також Порошенко подякував Зееховеру за підтримку і допомогу, що надавалась Баварією для відновлення української державності в радянські часи.

Баварія підтримує безвіз для українців

"Співрозмовники також домовилися про поглиблення торгово-економічних зв'язків між Україною і Баварією з використанням потенціалу зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом", - наголошується в повідомленні.

У свою чергу, Хорст Зеехофер підкреслив, що баварський уряд підтримує якнайшвидше надання українцям безвізового режиму.

"Сторони вітали відновлення роботи українсько-баварської постійної комісії після шестирічної паузи, що додасть додатковий імпульс розвитку міжгалузевого співробітництва", - додали в прес-службі українського президента.

Також Порошенко висловив особливу подяку голові баварського уряду за оздоровлення в Баварії дітей із зони проведення антитерористичної операції на Донбасі і запросив Зеехофера відвідати Україну.

Нагадаємо, Порошенко і Дуда підкреслили важливість збереження санкцій проти Росії.