ua en ru

Порошенко провів телефонну розмову з головним кандидатом на пост генсека ООН

Порошенко провів телефонну розмову з головним кандидатом на пост генсека ООН Фото: Антоніу Гутерріш подякував Україні за підтримку його кандидатури

Президент запросив Гутерріша здійснити візит в Україну при найближчій можливості

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з колишнім прем'єр-міністром Португалії Антоніу Гутеррішем і привітав його з прийняттям Радою Безпеки рекомендації про призначення на посаду Генерального секретаря ООН на період 2017-2021 років. Про це йдеться у повідомленні на сайті Адміністрації президента.

Порошенко висловив переконання, що в якості Генерального секретаря Антоніу Гутерреш буде демонструвати принципову позицію у відстоюванні цілей і принципів Статуту ООН і зосередить свою діяльність на забезпеченні міжнародного миру і безпеки. Він подякував Гутеррішу за його активну позицію під час перебування на посаді Верховного комісара ООН у справах біженців щодо гуманітарної кризи на Донбасі, викликаної російською агресією. Порошенко також запросив Гутерриша здійснити візит в Україну при найближчій можливості.

У свою чергу, Антоніу Гутерріш запевнив у своїй прихильності нормам Статуту ООН, а також подякував Україні за надану в рамках Ради Безпеки ООН підтримку його кандидатури на цю високу посаду.

Нагадаємо, Гутерріш лідирує в третьому турі голосування на пост генсека ООН.