ua en ru

Порошенко провів нараду з силовиками через загострення на Донбасі

Порошенко провів нараду з силовиками через загострення на Донбасі Фото: Петро Порошенко

За дорученням Президента до місця бойового зіткнення прибуло керівництво АТО

У зв'язку із загостренням ситуації на лінії зіткнення Президент України Петро Порошенко провів нараду за участю секретаря РНБО Олександра Турчинова, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка і міністра оборони Степана Полторака. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"За останні дні російсько-терористичні війська збільшили кількість обстрілів, зокрема з артилерійської зброї. 9 серпня режим припинення вогню був порушений 127 разів. В 3:27 близько 200 бойовиків з допомогою танків пішли на штурм в районі населеного пункту Новоласпа Донецької області. Як доповів Президентові Начальник Генерального Штабу українські війська дали гідну відсіч ворогові. Всі атаки були відбиті. Українські війська повернули панівні висоти. Ворог поніс значні втрати", - сказано в повідомленні.

За дорученням Президента до місця бойового зіткнення прибуло керівництво АТО. Зараз українські військові повністю контролюють ситуацію, підкреслили в прес-службі глави держави.

"Президент України доручив поінформувати про порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків СЦКК і ОБСЄ, а також долучити місію ОБСЄ до спостереження для запобігання обстрілу в майбутньому. Українська сторона пов'язує спробу нічного штурму, а також збільшення обстрілу з боку бойовиків зі вчорашніми провокаційними діями в Донецьку проти спостерігачів місії ОБСЄ для того, щоб вони не могли виконувати свої функції", - підкреслюється в повідомленні.

Провів нараду за участю Секретаря РНБО Олександр Турчинов, Начальника Генштабу Віктора Муженка та Міністра оборони Степа...

Posted by Петро Порошенко on 10 августа 2015 г.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що бойовики провели контратаку під Новоласпой, в результаті чого загинули 4 військових. Як повідомляла у своєму Facebook журналіст, представник "Правого сектора" Олена Білозерська, в районі Старогнатовки Волноваського району з ранку бойовики переважаючими силами намагалися прорвати оборону 72 бригади, в результаті чого на допомогу бригаді ВСУ вирушили бійці ДУК ПС.

"Ворог контратакує дуже великими силами, у них купа бронетехніки, триває важкий бій. У нас 4 загиблих 1 з 72 бр., 3 ДУК ПС. Є поранені", - повідомила Білозерська.