ua en ru

Порошенко: проведення нелегітимних виборів на Донбасі - основна загроза мінського процесу

Порошенко: проведення нелегітимних виборів на Донбасі - основна загроза мінського процесу Фото: Петро Порошенко

За словами Президента, вибори на Донбасі мають відбутися згідно з українським законодавством

Проведення нелегітимних виборів на окупованій території Донбасу - основна загроза мінському процесу. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко 11 вересня під час заяви за підсумками зустрічі з єврокомісаром з питань європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнесом Ганом, передає кореспондент РБК-Україна.

"У якості основних загроз мінському процесу ми визначили спробу провести фейкові нелегітимні вибори на Донбасі 18 жовтня і 1 листопада. Хотів би чітко наголосити нашу спільну позицію: вибори на Донбасі мають відбутися по українському законодавству відповідно до мінських домовленостей у чіткій відповідності до процедур БДІПЛ/ОБСЄ, прийняті і підтверджені міжнародними спостерігачами в умовах, які забезпечать вільне волевиявлення громадян", - заявив Порошенко.

Водночас він зазначив, що 44 години, які минули без зафіксованих обстрілів по лінії розмежування у зоні АТО дають певний оптимізм в умовах, які забезпечать вільне волевиявлення громадян.

"Ми констатували, що сьогодні відбувається вже 44 години, коли на Донбасі немає пострілів, що дає нам певний оптимізм щодо подальшого розвитку подій на Донбасі і обговорили нашу співпрацю з ЄС по багатьох напрямках ", - зазначив Президент.

За його словами, під час зустрічі обговорювались також питання співпраці з ЄС у сфері інформаційної діяльності як протидії масштабній кампанії дезінформації, яка проводиться російською стороною, та координація дій щодо звільнення заручників.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявляв, що ДНР/ЛНР мають відмовитися від псевдовиборів.