ua en ru

Порошенка просять не допустити знищення ХТЗ

Порошенка просять не допустити знищення ХТЗ

Президента України Петра Порошенка просять не допустити знищення Харківського тракторного заводу (ХТЗ). Відповідна петиція з заголовком "Не допустити знищення ХТЗ" була опублікована в кінці минулого тижня, 29 червня, на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

"За весь 86 років діяльності ХТЗ, включаючи важкі роки роботи в евакуації під час Другої Світової війни, наше підприємство ніколи не знаходилося в такому кризовому стані. А сьогодні в умовах, коли є все необхідне для виробництва, коли є потужний і працездатний колектив, коли є відповідальний інвестор, стараннями силових структур та органів судової влади діяльність заводу зупинено впродовж вже більше 90 днів", - пише в петиції В'ячеслав Шевченко від імені трудового колективу.


Як сказано у зверненні, діяльність підприємства блокується окремими представниками СБУ та Спеціалізованої державної податкової інспекції по обслуговуванню великих платників у Харкові.

"Старшим слідчим УСБУ в Харківській області, майором юстиції Каплею В. С., під керівництвом Конєва А. А. (заступник начальника Головного управління контррозвідувального захисту економіки держави СБУ) здійснюються дії, характерні для резонансних прецедентів рейдерських захоплень промислових підприємств", - йдеться в петиції.

За словами авторів, через що необґрунтований тиск на підприємство, всупереч всім спробам керівництва заводу та його інвесторів, ХТЗ не має можливість відновити діяльність, погасити заборгованість по заробітній платі і почати виплати кредиторам. У зв'язку з цим керівництво і колектив ХТЗ просять у президента України негайно втрутитися в ситуацію для припинення "безпідставних" незаконних кримінальних справ; анулювати незаконне виконавче рішення; забезпечити максимально швидке зняття всіх арештів і перешкод для діяльності заводу.

Як повідомляли ЗМІ, робочі ХТЗ нещодавно провели мітинг під стінами адміністративної будівлі СБУ в Харкові з вимогами припинити тиск на підприємство і зупинити незаконні дії окремих силовиків.