ua en ru

Порошенко просить Раду звільнити громадських активістів від е-декларування, - нардеп

Порошенко просить Раду звільнити громадських активістів від е-декларування, - нардеп Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко просить Раду підтримати позицію щодо законопроектів №6674 і №6675

Президент України Петро Порошенко просить Верховну Раду розглянути законопроекти про звільнення громадських активістів від електронного декларування. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів ВРУ заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Порошенко просить Раду розглянути проекти про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги (№6674) і про внесення змін у Податковий кодекс України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги (№6675)

"Президент наполягає, і просить парламент визначитися і підтримати позицію президента щодо законопроектів №6674 і №6675 з електронного декларування", - заявила Луценко.

Нардеп зазначила, що документи передбачають виключення обов'язку подавати е-декларації для громадських активістів, фізичних осіб, що отримують кошти і майно у рамках реалізації в Україні програм технічної та іншої допомоги.

Нагадаємо, 23 березня Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №6172 "Про внесення зміни до статті 3 закону "Про запобігання корупції". Актом передбачається звільнення від е-декларування солдатів, сержантів і курсантів.