ua en ru

Порошенко проінспектував авіацію "Укроборонпрому"

Порошенко проінспектував авіацію "Укроборонпрому" Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко відвідав "Завод 410 ЦА"

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 25 серпня, ознайомився з новітніми розробками авіації Державного підприємства "Завод 410 ЦА" концерну "Укроборонпром", передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Порошенко продемонстрували новітні засоби зв'язку та системи захисту літальних апаратів, військові вертольоти типу "Мі", модернізовані літаки сімейства Антонова, вітчизняні безпілотники.

Порошенко проінспектував авіацію "Укроборонпрому"

Фото - Порошенко ознайомився з новими розробками в українській авіації

"Сьогодні керівництво заводу 410 (Державного підприємства "Завод 410 ЦА", - ред.) показало Президентові України можливості українського підприємства...Це можливості модернізації та ремонту абсолютно будь-якої техніки. Це техніка, яка зараз знаходиться на експлуатації в Міністерстві оборони, МНС (Державної служби з надзвичайних ситуацій - ред.), Національна гвардія експлуатує цю техніку", - розповів гендиректор концерну "Укроборонпром" Роман Романов.

Порошенко проінспектував авіацію "Укроборонпрому"

Фото - Порошенко ознайомився з новими розробками в українській авіації

Зокрема, за словами Романова, сьогодні Президент оглянув, зокрема літаки АН-26, АН-178 і нові розробки безпілотних літальних об'єктів. Останні, як зазначило керівництво "Укроборонпрому" вже включені в замовлення оборонного відомства.

"Частина безпілотних літальних об'єктів включена в закупівлі Міністерства оборони України", - сказав він.

Також Романів повідомив, що частина розробок була проведена спільно з волонтерськими організаціями, зокрема, це стосується деяких безпілотників, балістичних комп'ютерів для артилерії, систем управління вогнем.

Нагадаємо, Порошенко передав літак АН-30 їм. Могилко українським військовим.