ua en ru

Порошенко продовжує вважати свою партію переможцем виборів Ради і чекає створення коаліції на її основі

Порошенко продовжує вважати свою партію переможцем виборів Ради і чекає створення коаліції на її основі
Президент України Петро Порошенко продовжує вважати свою партію переможцем виборів Верховної Ради і переконаний, що швидке створення на її основі коаліції дозволить, нарешті, розпочати реформи.

Президент України Петро Порошенко продовжує вважати свою партію переможцем виборів Верховної Ради і переконаний, що швидке створення на її основі коаліції дозволить, нарешті, розпочати реформи. Про це він заявив сьогодні на зустрічі з членами Ради з питань судової реформи, передає прес-служба глави держави.

"Мені приємно, що моя політична сила отримала переконливу перемогу - фракція буде мати понад 130 депутатів. Але сьогодні ми повинні не святкувати, а нарешті розпочати реформи", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що важливо невідкладно розпочати роботу новообраної Верховної Ради, сформувати коаліцію та уряд. "Маємо ефективно працювати, щоб вирішити всі принципові питання", - підкреслив він.

Водночас глава держави наголосив на відповідальності майбутніх учасників коаліції, нового уряду за реалізацію курсу реформ, за прийняття низки невідкладних законопроектів.

"Не маю жодного сумніву, що ми - одна команда, яка хоче побудувати в Україні справедливе суспільство. А справедливе суспільство можна побудувати лише тоді, коли є верховенство права, коли є чесна влада", - також зазначив Порошенко.

Зазначимо, за результатами обробки 98,08% протоколів ЦВК на виборах Ради лідирує партія прем'єр-міністр Арсенія Яценюка "Народний фронт" з 22,16%, у партії Президента "Блок Петра Порошенко" 21,82%.

Нагадаємо, сьогодні партія "Блок Петра Порошенко" оприлюднила проект коаліційної угоди. "Цей документ ми передали політичної партії "Народний фронт" та політичної партії "Об'єднання "Самопоміч", - наголошується в повідомленні прес-служби партії.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк відкинув проект коаліційної угоди "Блоку Петра Порошенко" і запропонував свій.