ua en ru

У Порошенка закликали ВР цього тижня розглянути законопроекти щодо субсидій пенсіонерам

У Порошенка закликали ВР цього тижня розглянути законопроекти щодо субсидій пенсіонерам Фото: Герасимов закликав ВР розглянути законопроекти про субсидії пенсіонерам

Також парламент має розглянути низку урядових законопроектів

На поточному пленарному тижні Верховна Рада має розглянути проект закону про внесення змін до закону про житлово-комунальні послуги щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив представник президента у ВР Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Впродовж поточного пленарного тижня необхідно розглянути пропозиції президента України до законів України про внесення змін до ЗУ про житлово-комунальні послуги щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам (№2676) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення і реалізації житлових прав мешканців гуртожитків (№1076)", - заявив Герасимов.

Представник президента також закликав нардепів розглянути цього тижня проект закону про внесення змін до закону про телебачення і радіомовлення щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою з питань телебачення і радіомовлення (№4815), а також законопроект про внесення змін до деяких законів щодо окремих питань реорганізації фондів соціального страхування та їх державної реєстрації (№5203).

"Крім того, впродовж поточного пленарного тижня потребують розгляду законодавчі ініціативи, запропоновані Кабінетом міністрів України, мова йде про законодавче вирішення питань охорони здоров'я, правоохоронної діяльності, ЖКГ, фінансової політики, розвитку бізнесклімату та експорту", - сказав Герасимов.

Також представник голови держави наголосив на необхідності розгляду проектів законів про ратифікацію договорів між Україною та Шрі-Ланкою щодо взаємин правової допомоги у кримінальних справах, передачі засуджених осіб та видачі правопорушників.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року не впливатиме на розмір субсидії, призначеної у опалювальному сезоні 2016-2017.