ua en ru

Порошенко закликав повернути кримінальну відповідальність за неправду в е-деклараціях

Порошенко закликав повернути кримінальну відповідальність за неправду в е-деклараціях фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)
Автор: РБК-Украина

На розгляд парламенту необхідно негайно винести законопроекти, які повертають кримінальну відповідальність за недостовірну інформацію в електронних деклараціях.

Про це заявив п’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко з трибуни парламенту.

Він наголосив, що влада своїми діями тільки атакує антикорупційну інфраструктуру і руйнує здобутки Революції Гідності.

"Атака на антикорупційну інфраструктуру, яка була створена нашою командою у попередні п’ять років, точно відкидає нашу країну від співпраці і від руху до Європейського союзу. Вона ставить під загрозу європейський вибір 45-мільйонної держави", - вважає Порошенко.

На його думку, ця атака поглиблює кризу у стосунках з Євросоюзом та НАТО, загрожує Україні втратою безвізового режиму з ЄС.

"Ми вимагаємо сьогодні поставити до розгляду питання відновлення кримінальної відповідальності за брехню в електронних деклараціях. Ми впевнені, що результативним голосуванням ми підтвердимо європейський вибір і збережемо наш рух до Європи. І прошу доєднатися до цієї вимоги всі демократичні фракції", - закликав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Вищий антикорупційний суд (ВАКС) скасував свій перший в історії обвинувальний вирок. Вирок було скасовано через рішення Конституційного суду України щодо відповідальності за недостовірне декларування.

Як відомо, 27 жовтня КСУ скасував відповідальність за недостовірне електронне декларування. Це рішення суду заблокувало хід понад 100 справ, які вели НАБУ та САП.

Як писало РБК-Україна, нещодавно Голосіївський районний суд Києва закрив справу проти судді КСУ Володимира Мойсика, якого звинувачували у несвоєчасному поданні е-декларації.