ua en ru

Порошенко закликав збільшити місію ОБСЄ на Донбасі

Порошенко закликав збільшити місію ОБСЄ на Донбасі Петро Порошенко і Ангела Меркель

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликав збільшити кількість спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Порошенко закликав збільшити моніторингову місію ОБСЄ і посилити її технічно для верифікації порушень припинення вогню і відведення техніки.
Порошенко поінформував Ангелу Меркель про ескалації ситуації на Донбасі з-за того, що бойовики не припиняють вогонь та не виконують вимогу повного відведення важкої техніки. Він також підкреслив необхідність негайного звільнення всіх заручників.

Також Порошенко і Меркель погодилися, що необхідно створити всі умови для надходження гуманітарної допомоги для постраждалих, які мешкають в Донецькій та Луганській областях, зокрема тієї, що надходить за сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Співрозмовники висловили сподівання на результативність проведення зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" в Берліні і домовилися продовжити діалог за її результатами.

Нагадаємо, Порошенко доручив ЗСУ та СБУ посилити координацію з місією ОБСЄ.