ua en ru

Порошенко закликав США створити спеціальний фонд для інвестування в Україну

Президент України Петро Порошенко закликав США створити спеціальний фонд для інвестування в Україну.

Президент України Петро Порошенко закликав США створити спеціальний фонд для інвестування в Україну. Про це він заявив, виступаючи на спільному засіданні палат Конгресу США.

"Я прошу Конгрес створити спеціальний фонд, щоб підтримувати інвестиції американських компаній в Україну і допомогти нам реформувати нашу економіку та систему юстиції. Я запевняю вас, що уся допомога, отримана від Заходу, буде використана не корумпованими установами, і нове покоління чиновників гарантує, що ці кошти будуть використовуватися ефективно" - заявив Порошенко.

Президент України зазначив, що втілення всеохоплюючих реформ - це те, що треба Україні для виживання.

"Усвідомлюючи це, я зобов'язуюся, що дотримуватимуся цих реформ. Уклавши угодо про асоціацію і ратифікувавши її водночас українським та європейським парламентом, ми поставили перед собою багато реформ. Жоден раз в історії реформи в Україні не здійснювалися за таку високу ціну... Україні необхідна сучасна влада, живе та дієве громадянське суспільство,Україні потрібні сучасні технології, і перед усім, нам необхідна ваша допомога", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 4 вересня 2014 р. генсек АТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що НАТО створить для України 4 трастових фонди, а також надасть експертну допомогу Україні в реформуванні Збройних сил.