ua en ru

Порошенко закликав США надати українській армії зброю

Президент України Петро Порошенко закликав США надати українській армії зброю.

Президент України Петро Порошенко закликав США надати українській армії зброю. Про це він заявив, виступаючи на спільному засіданні палат Конгресу США.

"Українська армія - єдине, що зараз стоїть між реальністю мирного співіснування та жахом повного краху та повернення до поперед того століття, до холодної війни. Український народ, українські хлопці та дівчата зараз стоять на лінії вогню за свободу та демократію. Нам потрібна ваша підтримка.... Їм потрібно більше політичної підтримки, їм потрібно більше воєнного обладнання,як летального, так і не летального", - заявив Порошенко.

"Будь ласка, зрозумійте мене правильно: не можна виграти війну з простирадлами. Більше того, ми не можемо дотримати мірз з простирадлами. А це найбільш важлива з наших цінностей - не виграти війну, а зберегти мир", - заявив Президент України.

Він заявив, що поставить перед збій мету відродження української армії.

Нагадаємо, 13 вересня 2014 р. міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що країни НАТО в рамках досягнутих домовленостей на саміті НАТО в Уельсі (на початку вересня 2014 р.) почали постачати зброю в Україну.

Раніше, 4 вересня 2014 р. Порошенко на прес-конференції за результатами засідання Комісії Україна-НАТО, заявив, що країни-члени НАТО планують надати Україні допомогу у військово-технічному співробітництві, летальна і нелетальну, високоточна зброя.