ua en ru

Порошенко закликав Шокіна і Яценюка піти у відставку

Порошенко закликав Шокіна і Яценюка піти у відставку Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенко вважає, що настав час для повного перезавантаження Кабміну

Президент України Петро Порошенко закликав генерального прокурора Віктора Шокіна і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка піти у відставку. Про це йдеться в заяві Порошенко, опублікованому на сайті глави держави.

Оголошення Порошенка про відставку Шокіна і Яценюка

"Сьогодні вранці в мене була зустріч і ґрунтовна розмова з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку. Віктор Шокін впровадив ті реформи, яким в ГПУ чинили опір десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань, тощо. Це з одного боку. З іншого, ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора", - заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що момент для часткового поновлення Кабінету міністрів упущений і прийшов час провести повне перезавантаження Кабінету міністрів.

За словами Порошенка, тотальне переформатування Кабміну має відбуватися на основі чинної коаліції у складі "Солідарності", "Народного фронту", "Самопомочи" і "Батьківщини".

Опубликовано Петро Порошенко 16 февраля 2016 г.

Нагадаємо, звіт Кабінету міністрів України перенесли на 16:00.