ua en ru

Порошенко закликав з'їзд суддів України прискорити процес обрання членів ВРЮ і ВККСУ

Президент України Петро Порошенко звернувся до позачергового ХІІ з'їзду суддів України прискорити процес обрання членів Вищої ради юстиції (ВРЮ) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).

Президент України Петро Порошенко звернувся до позачергового ХІІ з'їзду суддів України прискорити процес обрання членів Вищої ради юстиції (ВРЮ) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ). Про це Порошенко заявив у ході з'їзду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдання очищення судів повинні виконувати, в тому числі, і два надзвичайно важливих виборчих органу - Вищої ради юстиції та Вища кваліфікаційна комісія суддів. Я хотів попросити вас прискорити ваш внесок у формування цих двох високодостойних, дуже відповідальних інституцій. Я впевнений, що сьогодні ви не помилитеся",- заявив Порошенко.

За його словами, очищення суддівського корпусу є одним з найважливіших етапів реформ в Україні.

Зазначимо, очікується, що в ході другого етапу позачергового з'їзду, 25-26 вересня, рада суддів України затвердить кандидатів у Вищу раду юстиції, а також обере членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів за своєю квотою.

Нагадаємо, в минулий раз позачергової XII з'їзд суддів збирався 20 червня 2014 р. Тоді була обрана Рада суддів України, а також три судді до Вищої ради юстиції, після чого з'їздоголосив перерву на невизначений час.