ua en ru

Порошенко закликав опозицію дотримуватися європейських стандартів у політичній боротьбі

Порошенко закликав опозицію дотримуватися європейських стандартів у політичній боротьбі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

На думку Порошенка, російська агресія згуртувала українців в єдину політичну націю

Президент України Петро Порошенко закликає опозицію дотримуватися європейських стандартів у політичній боротьбі. Про це він заявив на заходах з нагоди Дня Незалежності України в Києві, передає його прес-служба.

"Я впевнений і в тому, що нам вистачить розуму і сил, щоб політичну боротьбу всередині країни утримувати в рамках європейських стандартів відносин влади і опозиції. Щоб ворог не зміг підірвати нас зсередини. Щоб "п'ята колона" і не думала підняти голову. Щоб отаманщина не руйнували основ державності", - заявив Порошенко.

На його думку, російська агресія згуртувала українців в єдину політичну націю.

"Повстало громадянське суспільство небайдужих, патріотично налаштованих людей, яке є ключовим моїм союзником у проведенні реформ", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко назвав боротьбу опозиції з владою "несвідомим пособництвом агресору".

"Не всі політики здатні розгледіти, що в умовах зовнішньої агресії у внутрішній боротьбі існують червоні лінії, переступати які категорично заборонено. Бо за ними природне для демократії змагання опозиції з владою перетворюється в, нехай навіть і несвідоме, пособництво агресору", - заявив він.