ua en ru

Порошенко закликав малайзійський бізнес інвестувати в Україну

Порошенко закликав малайзійський бізнес інвестувати в Україну Фото: Петро Порошенко

Малайзія може увійти в ТОП-3 українських торгових партнерів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Президент України Петро Порошенко закликав малайзійський бізнес інвестувати в Україну. На цьому він наголосив під час офіційного візиту до Малайзії, повідмоляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Порошенко зазначив, що бізнес-форуми дозволяють краще ознайомитися з перспективами та можливостями для співпраці, та висловив сподівання, що спільними зусиллями буде відкрито нову сторінку у двосторонньому економічному співробітництві.


"Багато часу минуло, однак зараз ми маємо багато можливостей", - підкреслив він, наголосивши, що перший українсько-малайзійський бізнес-форум відбувся у Києві в 2003 році.

Він також додав, що однією із цілей його візиту до Малайзії є обговорення перспектив для посилення співробітництва між країнами.

"Сьогодні вдалий час для малайзійських інвесторів прийти в Україну, де існують значні можливості в різних секторах економіки", - підкреслив він, додавши, що перспективними є сільське господарство, інформаційні технології, космос та авіація, оборонно-промисловий комплекс, високотехнологічне виробництво.

"Плануємо масштабну приватизацію державних підприємств на прозорій і конкурентній основі та реформу корпоративного управління", - додав Порошенко, зазначивши, що перелік цих об’єктів, зокрема, включає енергетичні компанії, порти та хімічні підприємства, залізничні, транспортні та авіаційні компанії тощо.

Також глава держави ознайомив представників малайзійського бізнесу зі стратегією реформування України.

"Угода між Україною та ЄС про зону вільної торгівлі відкриває величезні можливості для інвесторів, і ми хотіли б запросити Вас скористатися ними. Україна могла б стати воротами для малайзійського бізнесу на ринок ЄС", - підкреслив Порошенко й додав, що Малайзія, в свою чергу, може стати воротами для українського бізнесу в регіоні.

Глава держави також відзначив зацікавленість в отриманні досвіду малайзійських компаній в сфері передових інновацій та висловив сподівання, що найближчим часом почне працювати українсько-малайзійський торговий комітет.

"Сьогодні у нас є хороша стартова позиція, щоб використати весь потенціал наших економічних відносин. Ми зацікавлені в тривалій та плідній співпраці з Малайзією", - наголосив Порошенко, висловивши переконання, що Малайзія може увійти в ТОП-3 українських торгових партнерів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до Малайзії.