ua en ru

Порошенко закликав комісію з обрання НАЗК призначити ще двох членів до ранку середи

Порошенко закликав комісію з обрання НАЗК призначити ще двох членів до ранку середи Фото: Петро Порошенко сподівається на обрання членів НАЗК до ранку 16 березня

Президент заявив про неприпустимість проведення нового конкурсу

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з представниками комісії з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) закликав їх до ранку середи, 16 березня, проголосувати за призначення двох членів агентства, оскільки це залишається останньою невиконаною вимогою для запровадження Євросоюзом безвізового режиму. Про це повідомила прес-служба президента.

"На сьогодні проукраїнська позиція полягає в тому, щоб у нас до ранку були (обрані) два члени НАЗК, щоб я полетів у Брюссель з вашим протоколом. Озбройте президента для захисту інтересів України", - сказав Порошенко.

Глава держави нагадав, що Україна 7 років йде до введення безвізового режиму з ЄС і зараз країна має підтримку Європейської комісії у безвізовому питанні.

"Вони нам довіряють. І принципова позиція - не підірвати цю довіру", - додав президент.

Він також наголосив на неприпустимості сценарію, коли члени комісії не домовляться з приводу кандидатур, і в результаті буде оголошено новий конкурс.

"Друзі, у мене прохання - об'єднайтеся навколо України і виберіть двох (членів НАЗК). Не дайте зараз емоціям зірвати конкурс. Це неприйнятно", - зазначив глава держави.

Присутній на зустрічі голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський зазначив, що законодавчі зміни та впровадження нових інститутів важливі для відновлення довіри громадян України до державних службовців і влади в цілому.

Посол підкреслив, що ці заходи без НАЗК не будуть працювати, тому в агентство повинні бути обрані професійні та відповідальні люди.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко та глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер узгодили подальші кроки для запровадження ЄС безвізового режиму для українців.