ua en ru

Порошенко закликав Естонію на чолі Ради ЄС підтримати євроінтеграцію України

Порошенко закликав Естонію на чолі Ради ЄС підтримати євроінтеграцію України Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент закликав Естонське головування й надалі зміцнювати відносини України з ЄС

Президент Петро Порошенко закликав Естонію під час головування в Раді Євросоюзу підтримати подальшу інтеграцію України до Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що Порошенко надіслав вітання президенту Естонії Керсті Кальюлайд із нагоди початку головування Естонії у Раді ЄС із 1 липня 2017 року.

Зокрема він закликав Естонське головування й надалі зміцнювати відносини України з ЄС, сприяти реформам і підтримувати відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включно з Кримом.

"Ми розраховуємо також на вашу підтримку в напрацюванні наступних амбітних цілей України на європейському шляху", - відзначив президент.

Порошенко висловив сподівання, що головування Естонії сприятиме реалізації прагнень українського народу стати повноправним членом європейської сім'ї, що своєю чергою відповідає прагненням Естонії, як головуючої держави, зберігати відкритість Європи.

Крім того, глава Української держави надіслав лист подяки та привітання президенту Мальти Марі-Луїз Колейро Прека з нагоди успішного завершення головування Мальти у Раді Євросоюзу.

"Завдяки активній участі Мальти та нашій тісній практичній взаємодії ми зуміли досягти історичної віхи в українсько-європейському партнерстві та посилити тверду підтримку ЄС щодо суверенітету та територіальної цілісності України перед російською збройною агресією", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет постійних представників країн Європейського Союзу (Coreper) схвалив 28 червня 2017 року угоду, досягнуту між мальтійським головуванням Ради ЄС і Європарламентом щодо тимчасових автономних торгових преференцій для України.