ua en ru

Порошенко присвоїв звання Герой України Микиті Яровому посмертно

Порошенко присвоїв звання Герой України Микиті Яровому посмертно Фото: Микита Яровий загинув на 21-му році життя

Командир механізованої роти 54 бригади ЗСУ загинув у зоні АТО 18 грудня

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" командиру механізованої роти механізованого батальйону 54 окремої механізованої бригади оперативного командування "Схід" Сухопутних військ Збройних Сил України лейтенанту Микиті Яровому посмертно. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Нагороду сина "за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" з рук президента отримала мати героя Людмила.

Командир механізованої роти Микита Яровий загинув 18 грудня 2016 року від кулі снайпера під час виконання бойового завдання в зоні АТО.

"Завдяки проявленим мужності та героїзму командира Ярового групою, яку він очолював, було виконано поставлене завдання щодо знищення ворожої диверсійної групи та недопущення виходу резервів незаконних збройних формувань", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Порошенко заявив, що у 2016 році в зоні проведення антитерористичної операції загинуло 211 військовослужбовців Збройних Сил України.