ua en ru

Порошенко присвоїв Одеської національної морської академії статусу університету

Порошенко присвоїв Одеської національної морської академії статусу університету Фото: Порошенко в Одеській національній морській академії

Президент заявив, що мріє про те, щоб випускники академії відновлювали морський флот

Президент України Петро Порошенко присвоїв Одеської національної морської академії статусу університету. Про це глава держави повідомив під час зустрічі з курсантами та професорсько-викладацьким складом навчального закладу у рамках робочої поїздки до Одеської області, передає прес-служба Президента.

Глава держави зазначив, що українська морська школа високо цінується у світі, українські моряки сьогодні мають великий авторитет. "Я мрію, щоб вони не їздили працевлаштуватися за кордон, щоб ми нарешті відновили морський флот, щоб ми припинили корупцію в портах, на митниці, щоб було легко організовувати транзит через Україну, щоб до нас прийшли вантажі з Далекого Сходу, Китаю, Сінгапуру, тому що це є воротами не тільки в Україні, це - ворота для всієї Європи. Впевнений, що ми це зробимо", - сказав Президент.

Глава держави зазначив, що всі згадані ним заходи вдасться реалізувати, оскільки український народ зараз вже налаштований на іншу життя. "Вірю, що все вийде - побудуємо морські порти, переможемо корупцію. І в цьому нам допоможе народ. Народ, як ніхто, зацікавлений у побудові нового суспільства", - підкреслив він.

Президент підкреслив, що вже багато зроблено для захисту України, і багато чого ще треба зробити, зокрема, попереду - повернення Криму і відновлення Військово-морських сил з базою в Одесі.

За словами Президента, Академія є провідним вищим навчальним закладом та методичним центром в морській галузі України - вона здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців для морського транспорту, так і офіцерів ВМС.

Відзначимо, в ході візиту до Одеси Петро Порошенко взяв участь у церемонії прийняття присяги новою патрульної поліцією.