ua en ru

Порошенко присвоїв імена героя Зубкова і генерала Нікіфорова підрозділам ЗСУ

Порошенко присвоїв імена героя Зубкова і генерала Нікіфорова підрозділам ЗСУ Фото: Петро Порошенко

Імена героїв отримали батальйон десантників та бригада тактичної авіації

Президент України Петро Порошенко присвоїв ім'я героя України Івана Зубкова 90-му батальйону 81-ї бригади десантних військ та ім'я генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова 299-й бригаді тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського президента.

Повідомляється, що указ про присвоєння 90-му батальйону 81-ї бригади десантних військ імені героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова Порошенко підписав у Сєвєродонецьку на зустрічі з бійцями АТО.

Зазначимо, командир роти вогневої підтримки Іван Зубков в січні 2015 року брав участь у деблокуванні підрозділів, які захищали Донецький аеропорт. Під час одного з боїв він викликав вогонь артилерії на себе, прикривши відхід підрозділу. Старший лейтенант загинув в результаті підриву бойовиками другого поверху нового терміналу ДАП.

Ім'я генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова присвоєно 299-й бригаді тактичної авіації. Нікіфоров - військовий льотчик-снайпер. Брав безпосередню участь в організації та проведенні заходів антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей. 7 березня 2015 року пішов з життя. Нагороджений орденами Богдана Хмельницького I, II та III ступенів, відзнаками Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Порошенко нагородив 300 учасників АТО.