ua en ru

Порошенко нагородив 300 учасників АТО

Порошенко нагородив 300 учасників АТО Фото: Петро Порошенко

З них 22 військових нагороджені посмертно

Президент України Петро Порошенко відзначив нагородами військовослужбовців, які проявили особисту мужність і героїзм під час виконання бойових завдань антитерористичної операції на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Повідомляється, що нагороди отримали 282 військовослужбовців Збройних сил України (з них 22 загиблих і 51 поранений), 17 військовослужбовців Національної гвардії України (поранені) і 1 військовослужбовець Державної прикордонної служби України (поранений). Вони відзначилися в бойових операціях протягом 2014-2015 років в районі Донецького аеропорту, поблизу населених пунктів Піски, Дебальцеве, Мар'їнка, Водяне, Спартак, Широкине, Станиця Луганська, Щастя.

Серед нагороджених - понад 100 військових високомобільних десантних військ та спеціальних підрозділів ЗСУ, а також 30 військовослужбовців зведеного загону Повітряних сил ЗСУ, що з 16 грудня 2014 року по 22 січня 2015 року обороняли бойові позиції в районі населеного пункту Спартак під Донецьком і знищили велику кількість техніки і живої сили противника.

Нагадаємо, МВС створило управління у справах учасників АТО.