ua en ru

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент прийняв грамоти у 4 послів

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів іноземних держав: Руанди - Ігоря Цезаря, Сенегалу - Амаду Дабо, Шрі-Ланки - Пакіра Мохідіна Амзи та Ефіопії - Кума Демекса Токона. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Зазначається, що у ході розмови з послом Руанди сторони обговорили питання активізації політичного діалогу між двома державами, а також перспективи розвитку співробітництва в торговельно-економічній сфері. Окрему увагу було приділено співпраці в освітній галузі.

Під час бесіди з послом Сенегалу було відзначено важливість більш тісного співробітництва між Україною та Сенегалом у рамках міжнародних організацій, нарощування двостороннього торговельно-економічного та військово-технічного співробітництва.

При цьому під час зустрічі з послом Шрі-Ланки в Україні Порошенко відзначив суттєве зростання товарообігу між двома державами. У цьому контексті підкреслено актуальність започаткування діяльності Спільної міжурядової українсько-ланкійської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Також під час зустрічі з послом Ефіопії було обговорено питання подальшого розвитку торговельно-економічного та військово-технічного співробітництва, а також взаємодії між Україною та Ефіопією у рамках непостійного членства в Раді Безпеки ООН.

Нагадаємо, Порошенко сподівається на рішення Європейського союзу про повний запуск Угоди про асоціацію з Україною найближчим часом.