ua en ru

Порошенко сподівається на рішення ЄС про повний запуск УА з Україною найближчим часом

Порошенко сподівається на рішення ЄС про повний запуск УА з Україною найближчим часом Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Брюссель повинен своїм спеціальним рішенням запустити виконання УА з Україною

Президент України Петро Порошенко сподівається на рішення Європейського союзу про повний запуск Угоди про асоціацію з Україною найближчим часом. Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Найближчим часом Нідерланди передадуть ратифікаційну грамоту в Брюссель. А далі Рада Європейського союзу своїм спеціальним рішенням запустить виконання Угоди про асоціацію з ЄС на повну проектну потужність", - заявив Порошенко.

Крім того, він в черговий раз підтвердив націленість України на євроінтеграцію.

"Набуття чинності Угоди про асоціацію, зона вільної торгівлі та безвізовий режим з ЄС, який стартує рівно через десять днів, - це надзвичайно важливі кроки на шляху до об'єднаної Європи. Ми твердо налаштовані йти до нашої стратегічної мети. Це гарантія нашої свободи, незалежності і територіальної цілісності. Європа - це наш цивілізаційний вибір", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Кремль використав всі свої ресурси, щоб перешкодити Угоді про асоціацію з Євросоюзом.