ua en ru

Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Латвії, Пакистану, Ватикану та Бангладеш

Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Латвії, Пакистану, Ватикану та Бангладеш Фото: президент України Петро Порошенко

Глава держави також обговорив з послами питання двосторонньої співпраці

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Латвії - Юріса Пойканса, Пакистану - Атара Аббаса, Ватикану архієпископа Клаудіо Ґуджеротті і Бангладеш - Мохаммада Мафузура Рахмана. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Під час бесіди з послом Латвії Пойкансом Порошенко подякував його за гуманітарну та фінансову допомогу країни. Крім того, була підтверджена зацікавленість у подальшому поглибленні двосторонніх контактів на різних рівнях, розвитку торговельно-економічного співробітництва, взаємодії у сферах транспорту, сільського господарства, науки і освіти, інформаційних технологій, туризму, а також розширення гуманітарних обмінів.

Увага посла Пакистану було залучено до важливості відновлення регулярного політичного діалогу з Україною. В ході розмови з архиєпископом Клаудіо Ґуджеротті Порошенко акцентував увагу на необхідності активізації роботи міжнародних правозахисних організацій в напрямку захисту прав людини в Криму. Ґуджеротті зазначив, що Україна є пріоритетом для Папи Римського. Співрозмовники також обговорили питання, пов'язані з підготовкою візиту в Україну Папи Римського Франциска.

У центрі уваги під час бесіди президента спПослом Бангладеш були питання про відновлення політичного діалогу, посилення взаємодії в рамках міжнародних організацій, а також розширення економічної складової двосторонніх взаємин.

Нагадаємо, Петро Порошенко 9 грудня підписав указ про призначення Володимира Єльченка постійним представником України при ООН.