ua en ru

Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла США Йованович

Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла США Йованович Фото: Петро Порошенко і Марі Йованович (прес-служба президента України)

Український президент розраховує на попередній досвід роботи Марі Йованович у Києві у 2001-2005 роках

Президент України Петро Порошенко прийняв у понеділок 29 серпня вірчі грамоти у нового посла Сполучених Штатів Америки (США) в Україні Марі Йованович. Про це повідомили сьогодні у прес-службі глави держави.

Привітавши Йованович з початком діяльності на посту посла США в Україні, Порошенко зазначив, що розраховує на її попередній досвід роботи в Києві у 2001-2005 роках.


Разом із тим президент висловив вдячність американській стороні за політичну, фінансову і військово-технічну підтримку в боротьбі України проти російської агресії. "Розраховуємо на продовження ефективної співпраці", - додав Порошенко.

Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла США Йованович

Фото: Марі Йованович і Петро Порошенко (прес-служба президента України)

Своєю чергою, Марі Йованович повідомила про плани зосередити свою роботу на тому, щоб ця підтримка зберігалася і посилювалася в майбутньому.

"За останні два роки Україна зробила значний прогрес. І зараз є великі можливості для продовження розпочатих змін. США являюся надійним другом і підтримують Україну і реформи, які проводяться", - запевнила американський дипломат.

Окрему увагу під час цієї зустрічі, як наголосили у прес-службі президента, було приділено "небезпечного розвитку ситуації на Донбасі і каральним діям Росії в окупованому Криму".

Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла США Йованович

Фото: Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла США в Україні (прес-служба президента)

Крім того, Порошенко в понеділок 29 серпня ухвалив вірчі грамоти у послів Румунії Крістіана-Леона Цуркану, Федеративної республіки Бразилія Освалдо Біато Жуніора і Арабської республіки Єгипет Хоссама Ельдін М. Алі.

Так, з новим румунським дипломатом Порошенко говорив про динаміку двостороннього діалогу, що склалася в останні роки, а також про візит президента Румунії до Києва в 2017 році.

"Під час зустрічі з послом Федеративної республіки Бразилія глава держави наголосив на важливості відновлення регулярного політичного діалогу і ділових контактів між двома країнами на всіх рівнях, а також наголосив на необхідності прискорення організації україно-бразильської міжурядової комісії з економічного співробітництва", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Порошенко відзначив потенціал співпраці в аграрному секторі, фармацевтиці, ядерній енергетиці, науково-технологічної та військово-технічній галузях.

З послом Єгипту засуджувалися питання активізації політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічного співробітництва між державами.

"Сторони підтвердили зацікавленість у проведенні до кінця 2016 року сьомого засідання Міжурядової Спільної комісії з економічного і науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет", - наголосили у прес-службі, додавши, що глава держави поновив запрошення президенту Єгипту здійснити візит в Україну у зручний для нього час.

Нагадаємо, напередодні новий посол США Йованович привітала Україну із Днем незалежності.