ua en ru

Порошенко взяв участь у засіданні комісії з помилування

Порошенко взяв участь у засіданні комісії з помилування Фото: Петро Порошенко

При Президентові вперше засідав новий склад комісії

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 9 червня, взяв участь у першому засіданні нового складу Комісії при Президентові України з питань помилування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Сподіваюся, що ваш життєвий досвід і ваша совість є запорукою об'єктивного, уважного і дуже виваженого розгляду клопотань", - сказав Порошенко.

Глава держави назвав завданням комісії сприяти тому, щоб заблукав чоловік, став на шлях виправлення".

Президент висловив упевненість в тому, що комісія буде приймати зважені рішення, адже серед її членів чимало представників громадськості, правозахисних організацій.

"Ми не можемо допустити помилку. Дуже покладаюся на вас, що ваше відповідальне ставлення до роботи. І в складний для країни час, коли кожен день дає приклади жорстокості, ненависті, особливо важливо підкреслити, що помилування залишається однією з основних цінностей нашої держави", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 12 травня народні депутати після кількох спроб підтримали в першому читанні законопроект № 2292 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо заміни довічного позбавлення волі більш м'яким покаранням".