ua en ru

Порошенко взяв участь у молитві за визволення України від "нашестя чужинців" на Донбасі

Порошенко взяв участь у молитві за визволення України від "нашестя чужинців" на Донбасі

Президент Петро Порошенко взяв участь у молитві за визволення України від "нашестя чужинців" на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Категорично не сприймаю паліативні форми як абстрактний "збройний конфлікт" чи "збройне протистояння". Це оцінки з чужого, не українського голосу. Те, що відбувається на Сході, називається "нашестям чужинців", - наголосив глава держави, додавши, що "цьому українському словосполученню не складно знайти аналог і в церковнослов’янській мові".


Він також закликав святих отців продовжити молитви за загиблих українських воїнів та військових, які зараз обороняють Україну.

"Щоб визволитися нам, українцям, від нашестя чужинців, "молимось до Тебе, Владико миру i спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги нашi; i як порох розсипається вiд вiтру, так нехай розвіються їхні злі задуми знищити державу нашу Українську", - зазначив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що "князь Володимир як мудрий і далекоглядний державний діяч відчув могутній потенціал християнства і, зробивши вибір на користь хрещення Русі, заклав непохитний фундамент під українську державу. І перші єпископи й священики до Русі прибули саме з Константинополя".

"Константинопольська Церква для нас була, є й буде Церквою-матір’ю, до якої ми, її чада, зверталися і будемо звертатися по допомогу, в тому числі у подоланні розділення, яке сьогодні болить православним українцям", - зазначив глава держави.