ua en ru

Порошенко: ми докладемо всі зусилля, щоб злочини тоталітаризму не повторилися в майбутньому

Порошенко: ми докладемо всі зусилля, щоб злочини тоталітаризму не повторилися в майбутньому Фото: Петро Порошенко

Порошенко звернувся до українців у зв'язку з 74-ю річницею трагедії Бабиного Яру

Президент України Петро Порошенко у зверненні у зв'язку з 74-ми роковинами трагедії Бабиного Яру заявив, що Україна має докласти всі зусилля, щоб злочини тоталітаризму не повторилися в майбутньому. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента України (АПУ).

"Майже три чверті століття відділяють сьогоднішній день від початку тих трагічних подій, але пам'ять щоразу повертає до уроків минулого нагадуванням про свавілля антигуманних режимів, які й нині чиняться у різних країнах. Так, Український народ уже другий рік поспіль веде героїчну боротьбу за суверенітет і територіальну цілісність.

В ім'я гідного життя і мирного розвитку нашої держави маємо докласти усіх зусиль, аби зупинити агресора та не допустити повторення злочинів тоталітаризму у майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган - за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів (переважно членів ОУН-м), заручників, "саботажників", порушників комендантської години та інших.

У різних публікаціях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Яру - приблизно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що українська влада не допустить повторення трагедій, аналогічних Бабиному Яру.