ua en ru

Порошенко запросив Ван Ромпея відвідати Україну

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, а також індикатори, які будуть свідчити про прогрес у деескалації конфлікту, серед яких - виведення російських військ, контроль за кордоном з участю ОБСЄ і звільнення всіх заручників", - йдеться в повідомленні.

Герман Ван Ромпей повідомив, що країни ЄС прийняли рішення про введення подальших обмежувальних заходів стосовно Росії. Згідно процедур ЄС, санкції набудуть чинності після їх офіційної публікації завтра, 12 вересня.

Президент Порошенко подякував Ван Ромпея за запрошення на засідання Європейської Ради, яке відбулося 30 серпня. "Можливість звернутися до лідерів ЄС та проінформувати їх про ситуацію на Донбасі була дуже важливою для мирного процесу. Результати участі у засіданні Європейської Ради та саміті НАТО сприяли введенню режиму припинення вогню", - заявив Президент України.

Герман Ван Ромпей також прийняв запрошення Петра Порошенка відвідати Україну з візитом.