ua en ru

Порошенко та президент Швейцарії обговорили повернення незаконно виведених з України коштів

Порошенко та президент Швейцарії обговорили повернення незаконно виведених з України коштів Фото: Петро Порошенко

Кошти були виведені з України екс-чиновниками та зберігаються у швейцарських банках

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Швейцарії Доріс Лойтхард, у ході якої співрозмовники обговорили повернення незаконно виведених колишніми високопосадовцями з України коштів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Під час розмови було узгоджено подальші кроки з прискорення повернення Україні коштів, які були незаконно виведені колишніми високопосадовцями та наразі зберігаються у швейцарських банках", - йдеться у повідомленні.

Крім того, глави держав наголосили на спільному інтересі надалі поглиблювати співробітництво між країнами.

Також співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Зокрема, Порошенко поінформував про загострення на Донбасі, а також привернув увагу до складної гуманітарної ситуації у зв'язку із російськими обстрілами Авдіївки. Зважаючи на це, Порошенко підкреслив, що така поведінка має отримати належну оцінку з боку міжнародної спільноти.

"Президент Швейцарії наголосила, що Росія повинна зробити все для припинення вогню. Доріс Лойтхард також відзначила прогрес у проведенні реформ в Україні, що підвищує довіру інвесторів до української економіки, та підтвердила готовність підтримувати Україну на цьому шляху, зокрема в питанні судової реформи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією Державної служби фінансового моніторингу, екс-президент України Віктор Янукович і його оточення "відмили" 201,7 млрд гривень. Активи розміщені в Австрії, Великобританії, Латвії, Кіпрі, Італії, Ліхтенштейні, Швейцарії та Нідерландах.