ua en ru

Аварійна служба "Сумигазу" за рік відреагувала на 33 тис. заявок

Аварійна служба "Сумигазу" за рік відреагувала на 33 тис. заявок Аварійна служба "Сумигазу" за рік відреагувала на 33 тис. заявок

Взимку кількість викликів зростає через інтенсивне використання газових приладів

З настанням зими кількість викликів зростає через інтенсивне використання газових приладів. У Сумах за добу аварійні бригади виїжджають на виклики в середньому 20 разів, повідомляє прес-служба "Сумигазу".

За 2016 рік аварійно-диспетчерська служба (АДС) ПАТ "Сумигаз" виконала 33,6 тисяч заявок від споживачів природного газу м. Суми та Сумської області. Основною причиною звернення до служби газу 104 є витоки газу, зношеність та несправність газового обладнання. У 2016 році у домоволодіннях споживачів Сумщини виявлено та ліквідовано 12,4 тисяч випадків витоків газу, у тому числі в Сумах - 1,7 тисяч.

"Небезпечні ситуації найчастіше створюють споживачі природного газу, які недотримуються правил безпечного користування газом у побуті, використовують газові прилади не за призначенням, самовільно лагодять або встановлюють газове обладнання. Це кроки до нещасних випадків: отруєння чадним газом, вибухи та смертельні наслідки. Тому довіряти ремонт і установку газових приладів потрібно фахівцям", - наголошує головний інженер ПАТ "Сумигазу" Дмитро Сергієнко.

У компанії закликають споживачів дотримуватись правил поводження з газовими приладами.