ua en ru

Порошенко і президент Польщі обговорили посилення співпраці оборонних відомств

Порошенко і президент Польщі обговорили посилення співпраці оборонних відомств Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президенти України та Польщі обговорили посилення співпраці у сфері оборони, зокрема у контексті навчань "Захід-2017"

Президент України Петро Порошенко і президент Польщі Анджей Дуда обговорили питання посилення співпраці оборонних відомств держав. Про це повідомила прес- служба українського лідера.

"Співрозмовники обговорили широкий спектр питань двосторонніх взаємин, зокрема безпекову проблематику. Розглядалися питання посилення взаємодії між оборонними відомствами двох країн, зокрема у контексті проведення російсько-білоруських навчань "Захід-2017", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що реальна чисельність учасників всіх заходів, які проводилися в рамках російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017", оцінюється у 120 тис. чоловік, понад 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів і підводних човнів різного класу.

Раніше спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що військ Російської Федерації, задіяних в навчаннях "Захід-2017", недостатньо для наступу на Україну.