ua en ru

Порошенко і прем'єр Канади обговорили спрощення візового режиму

Порошенко і прем'єр Канади обговорили спрощення візового режиму Фото: Петро Порошенко

Порошенко зустрівся з Джастіном Трюдо

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в ході двосторонньої зустрічі обговорили спрощення візового режиму для українців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

В ході першої зустрічі Порошенко поінформував Трюдо про розвиток ситуації на Донбасі та акцентував увагу на важливості підтримки трансатлантичної єдності в питанні збереження санкцій щодо Росії до повного відновлення територіальної цілісності України.

Трюдо у свою чергу запевнив у повній підтримці України в боротьбі за відстоювання незалежності, суверенітету і територіальної цілісності. Він зазначив, що Канади і далі буде здійснювати тиск на Росію і допомагати Україні, зокрема, посилюючи здатне Збройних Сил України протидіяти сучасним викликам і загрозам.

Крім того, співрозмовники відзначили необхідність оперативної підготовки до підписання двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі.

Джастін Трюдо підтвердив готовність відвідати Україну з візитом на запрошення Порошенка.

З Прем’єр-міністром Канади Justin Trudeau обговорили перспективи поглиблення особливого партнерства між нашими державами...

Posted by Петро Порошенко on 29 ноября 2015 г.

Нагадаємо, у Петра Порошенка також заплановані зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель.