ua en ru

Порошенко і прем'єр Канади обговорили ситуацію на Донбасі

Порошенко і прем'єр Канади обговорили ситуацію на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Також Порошенко зазначив важливість створення міжнародного трибуналу для розслідування аварії Boeing

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером, в ході якого сторони обговорили ситуацію на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави.

Президент України висловив подяку за допомогу Канади в оснащенні і тренуванні українських військових, лікуванні, реабілітації та надання медичного обладнання. При цьому він відзначив важливість посилення обороноздатності України, що необхідно для стримування подальшої ескалації.

Також Порошенко підкреслив, що Україна неухильно дотримується мінських домовленостей, зокрема, Конституційна реформа, яка почалася, охопить питання про децентралізацію. З іншого боку триває порушення режиму припинення вогню, утримання заручників, включаючи Надію Савченко.

Також співрозмовники згадали про наближення річниці трагедії збитого літака MH17. Порошенко відзначив важливість створення міжнародного трибуналу для притягнення винних до відповідальності за цей злочин.

Нагадаємо, Порошенко створив делегацію України для участі у переговорах з Канадою щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.