ua en ru

Порошенко: у префектів буде менше повноважень, ніж у голів ОДА

Порошенко: у префектів буде менше повноважень, ніж у голів ОДА Фото: Петро Порошенко

Префекти не будуть втручатися в оперативне управління

У префектів буде менше повноважень, ніж у голів обласних державних адміністрацій (ОДА). Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні під час презентації проекту змін до Конституції України в частині децентралізації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для контролю за дотриманням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування в районах і областях вводиться інститут префектів. Будуть призначатися і звільнятися префекти в такий же спосіб, як нині голова ОДА указом Президента України за поданням Кабінету міністрів України. Нічого не змінюється. Призначаються з числа найбільш досвідчених професіоналів. Але від голів ОДА вони будуть відрізнятися значно меншим обсягом повноважень. Префекти не будуть втручатися в оперативне управління, не мають ніякого відношення і не будуть розпоряджатися фінансовими потоками і будь-якими іншими фінансовими ресурсами місцевого самоврядування", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко також заявляв, що після внесення змін до Конституції України в області децентралізації у Президента і префектів залишаться тільки контрольні функції.