ua en ru

Порошенко: після децентралізації у Президента і префектів залишаться тільки контрольні функції

Порошенко: після децентралізації у Президента і префектів залишаться тільки контрольні функції Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко зазначив, що децентралізація не означає послаблення центральної влади

Після внесення змін до Конституції України в області децентралізації у Президента і префектів залишаться тільки контрольні функції. Про це заявив під час візиту в Національний університет "Києво-Могилянська академія" заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Свідомо і добровільно погоджуюся віддати на рівень територіальних громад значну частину і обсяг повноважень і фінансових ресурсів, якими сьогодні розпоряджається президентсько-урядова вертикаль. За Президентом і за префектами залишаються лише контрольні функції. Але децентралізація не означає ослаблення центральної влади у таких питаннях як оборона, зовнішня політика, національна безпека, верховенство права, дотримання громадянських прав і свобод. І вона, ця зміна Конституції, ніякого відношення не має до федералізації", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, члени Конституційної комісії підтримали проект змін до Конституції щодо децентралізації місцевого самоврядування.