ua en ru

Порошенко надав українське громадянство 658 іноземцям в 2016 році

Порошенко надав українське громадянство 658 іноземцям в 2016 році Фото: Петро Порошенко

В Адміністрації президента не змогли уточнити, чи були серед них учасники АТО

З січня по грудень 2016 року президент Петро Порошенко своїм указом надав українське громадянство 658 іноземцям. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Бігти щоб залишитися: як добровольці, політемігранти та обвинувачені в тероризмі намагаються осісти в Україні".

Дану інформацію надали в Адміністрації президента (АП) у відповідь на запит РБК-Україна. Дані актуальні станом на 5 грудня.

Трьом з 658 нових громадян український паспорт видали, "виходячи з державного інтересу". Однак були серед них іноземці, які брали участь в АТО, в АП уточнити не змогли.

"З матеріалів, які надходять від Державної міграційної служби, складно виділити людей, які воюють в АТО. Статус воїна АТО повинен бути підтверджений документально, а відповідних документів часто немає. В уявленнях центральних органів найчастіше зустрічалася формулювання "волонтерська діяльність", однак це не дає підстави стверджувати, що це учасники АТО", - повідомили в АП.

Нагадаємо, раніше народний депутат фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський заявив, що отримав українське громадянство на прохання Петра Порошенка.