ua en ru

Порошенко надав громадянство України майбутньому главі департаменту внутрішньої безпеки поліції

Порошенко надав громадянство України майбутньому главі департаменту внутрішньої безпеки поліції Фото: Президент України Петро Порошенко

Георге Грігалашвілі отримав українське громадянство

Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання громадянства Георге Грігалашвілі, який очолить департамент внутрішньої безпеки Національної поліції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Ви продемонстрували результат щодо реформування правоохоронної системи в Грузії, повинні продемонструвати його і в Україні. Розраховую на ваш професіоналізм і порядність", - сказав Порошенко, підписуючи указ.

Керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе назвала Грігалашвілі одним з моторів реформування правоохоронної системи Грузії і одним з тих, хто створював Національну поліцію в Україні. У 2004-2006 роках він очолював патрульну поліцію Тбілісі, а з 2006 по 2012 роки керував патрульної поліцією всій Грузії.

Завданням Грігалашвілі буде виявлення порушення з боку поліцейських, а також буде боротьба з корупцією всередині Національної поліції.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 6 листопада постановою № 887 створив в Національній поліції департамент внутрішньої безпеки.