ua en ru

Порошенко пропонує винести на засідання РНБО питання конфіскації вугілля з Донбасу

Порошенко пропонує винести на засідання РНБО питання конфіскації вугілля з Донбасу Фото: Петро Порошенко

На сьогоднішньому засіданні фракції БПП були присутні Порошенко і Гройсман

Президент Петро Порошенко запропонував розглянути питання про подальшу долю вугілля з окупованих територій Донбасу на засіданні Ради національної безпеки і оборони України (РНБО). Про це сьогодні після засідання фракції журналістам повідомила представник президента у Верховній Раді України Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Додатково буде розглядатися на РНБО питання про те, що робити з вугіллям, який на сьогоднішній день у тих окупованих, вкрадених українських шахтах вивозиться в Росію і окремими ділками намагається бути завезеним в Україну", - заявила Луценко.

За її словами, президент Петро Порошенко під час засідання фракції зазначив, що таке вугілля має конфісковуватись при перетині українського кордону з боку Росії або інших територій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народні депутати від фракції БПП сьогодні, 10 квітня 2017 року, на засіданні не обговорювали кадрові питання. За словами заступника голови фракції Олексія Гончаренка, на засіданні нардепи від БПП обговорювали з Петром Порошенком і Володимиром Гройсманом питання, які на цьому тижні повинен розглядати парламент, зокрема щодо Конституційного суду, співробітництва з міжнародними фінансовими інститутами та роботи Фонду регіонального розвитку.