ua en ru

Порошенко запропонував Блеру увійти в Раду реформ

Порошенко запропонував Блеру увійти в Раду реформ Фото: Тоні Блер

Тоні Блер висловив тверду підтримку Україні

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Великобританії в 1997-2007 роках Тоні Блером і запросив поділитися досвідом державного управління в рамках Консультативної ради міжнародного реформ при Президентові України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Президент привернув особливу увагу до подій в Україні, яка стала об'єктом агресії з боку Російської Федерації. Глава держави зазначив, що відбувається грубе порушення міжнародного права зі сторони Росії, яка виступала одним з гарантів Будапештського меморандуму, і глобальної системи безпеки. Він також підкреслив, що Великобританія, поряд із США та Францією повинні продовжувати виступати гарантами безпеки України, зокрема допомагати нашій країні зміцнення її обороноздатності", - сказано в повідомленні.

У свою чергу Тоні Блер висловив тверду підтримку України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності. "Ви постали зараз перед великими викликами як безпеки, так і в реформах", - зазначив він.

Британський політик підкреслив, що світова спільнота має велике бажання підтримати Україну, і поцікавився баченням Президента, яка саме практична міжнародна допомога потрібна.

При цьому Порошенко згадав, що в 2005 році, під час Помаранчевої революції, Тоні Блер заявив, що Україна буде членом Європейського Союзу.

Глава держави зазначив, що травневий саміт "Східного партнерства" у Ризі надав українським громадянам перше практичне підтвердження європейської солідарності, знявши політичні перепони на шляху безвізового режиму з ЄС.

Нагадаємо, в травні 2015 р. Порошенко затвердив положення і склад Консультативної ради міжнародного реформ.