ua en ru

Порошенко пропонує Раді спростити доступ до інформації по комунальним ресурсам

Порошенко пропонує Раді спростити доступ до інформації по комунальним ресурсам Фото: Петро Порошенко

Законопроект №2505а зробить загальнодоступними дані про надання населенню теплових, водних та енергетичних ресурсів

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді спростити доступ споживачів до інформації про постачання населенню водних, теплових, енергетичних та інших комунальних ресурсів. Відповідний законопроект № 2505а "Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення" зареєстровано на сайті парламенту 14 серпня 2015 року.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект № 2505а також покликаний сприяти забезпеченню прозорості в діяльності суб'єктів господарювання.

Наголошується, що документ зможе забезпечити безперешкодне і безкоштовне отримання інформації з цілого переліку питань, які стосуються цін і тарифів на ресурси, їх якості, реальних обсягів споживання та іншої інформації, наприклад з питань інвестиційних програм, джерел їх фінансування, залучених кредитів та їх цільового використання в даній галузі.

При цьому, як зазначено в пояснювальній записці до документа: "Реалізація закону не потребуватиме додаткових витрат з Державного бюджету України".

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко схвалив спрощення доступу до інформації про нерухомості чиновників.