ua en ru

Порошенко пропонує Раді ратифікувати угоду про асоційоване членство України в Європейській організації ядерних досліджень

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду про надання Україні статусу асоційованого члена Європейської організації ядерних досліджень.

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду про надання Україні статусу асоційованого члена Європейської організації ядерних досліджень. Відповідний проект закону був зареєстрований у Раді 5 серпня під №0089.

Очікується, що асоційоване членство в ЦЕРН надасть Україні можливість брати участь у засіданнях Ради ЦЕРН з правом часткового прийняття рішень в галузі наукової політики.

Європейська організація ядерних досліджень (ЦЕРН) є провідною міжурядовою організацією з вивчення фізики високих технологій.

Співробітництво України та ЦЕРН здійснюється з 1993 р. відповідно до положень Угоди між сторонами про подальший розвиток наукового і технічного співробітництва в галузі фізики високих енергій від 2 квітня 1993 р. (без набуття Україною членства або іншого юридичного статусу в цій організації).